zaterdag, juni 1

?#@*&%!. Vloekende kleuren!

Kleurcombinaties maken is soms heel moeilijk. Of het nu gaat om kleding, vormgeving of interieur. Maar welke kleuren passen nu goed bij elkaar en welke kleuren vloeken? Mm, lastige vraag. Want wie bepaalt dit? Of is het gewoon een kwestie van smaak?

Vraag eens aan je oma welke kleuren vloeken? Grote kans dat ze roze en oranje zegt. Waarom? Dit waren 2 kleuren die vroeger echt niet samen konden. Nu zie je ze echter geregeld samen in bijvoorbeeld kleding. Een zinnetje wat mijn oma vroeger vaak zei was: "Rood en groen is boerenfatsoen". Oftewel een kleurencombinatie die je ook niet hoorde te dragen. Maar waarom? Waar was dit op gebaseerd?

Of kleuren wel of niet bij elkaar staan hangt niet af van de kleur. Het is een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur, cultuur en de tijd waarin we leven. Wat er in onze cultuur op dit moment in de mode is, bepaalt de kijk op kleuren!

De kleuren die ik zelf het meeste vind vloeken zijn paars en oranje. Verschrikkelijk! Waarom? Geen idee. Ze staan gewoon niet bij elkaar. Welke kleuren vloeken volgens jou? Laat het me weten! 

1 opmerking: