maandag, juni 3

Nederland lijstjes-land!

In Nederland kennen we een top van lijsten. Waar het ook over gaat, wat het onderwerp ook is, we maken er een lijstje over. Wie is het rijkst?! Wie verdient het meest per jaar?! Wie heeft de meeste huizen?! Auto's?! En ga zo maar door. Maar 1 lijstje hebben we niet! De Kleurrijke Lijst. Een lijst van mannen en vrouwen met een kleurrijke en diverse achtergrond.


Deze Kleurrijke Lijst werd in 2010 voor het eerst samengesteld door Raja Felgata. De initiatiefneemster geeft aan deze lijst te zijn begonnen om aan te geven hoeveel kleurrijke expertise we in Nederland hebben. Het doel van deze lijst is dan ook te laten zien wat voor een kleurrijk talent er in ons kleine landje rondloopt. Tijdens de uitreiking van De Kleurrijke Lijst krijgen kleurrijke ondernemers de kans om zich te presenteren. Raja Felgata hoopt dat mensen door deze lijst beter gaan nadenken over de kracht van een kleurrijke samenleving.

Ik vindt deze lijst heel erg goed. Iedereen heeft zijn eigen achtergrond, kleur, cultuur en ga zo maar door. Iedereen is anders. Maar toch zijn we ook allemaal gelijk. Door deze lijst wordt ook een keer positieve aandacht gevestigd op het hebben van een andere kleur of achtergrond.

Wat vindt jij van dit initiatief? Goed of juist niet goed? Laat het me weten!


Verslag van de lancering van De Kleurrijke Lijst - 29-10-'12


Geen opmerkingen:

Een reactie posten